Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Hoe werkt het toch?

Hoe werkt het toch?

In mijn hoofd ben ik bezig met; hoe kan ik (nog) meer nadruk op mijn bedrijf leggen. Positieve aandacht is altijd welkom en hoe ga ik dat praktisch vorm geven? Adverteren is niet meer zo van deze tijd en op social media zijn we al redelijk actief.

Zoals altijd ga ik er van uit dat de ‘kosmos’ mij zal helpen en ben ik er van overtuigd dat er iets op mijn pad zal komen en laat het ‘probleem’ in vertrouwen los. Ik heb het voor mezelf uitgesproken en gevoelsmatig ‘in de kosmos’ neergezet de vorm in hoe dit zich zal aandienen zal vanzelf wel komen… Nog geen uur later belt SBS 6 met de vraag of ik mee wil doen aan een programma! Wahoe, de tv, daar had ik niet aan gedacht. Wat een mooie kans. Ja, ik doe graag mee!Hoe werkt dit toch en ja, jij kan dit ook.

Ben je steeds bezig met dat wat je denkt nodig te hebben, wat je mist, wat je niet hebt? Dan zie je het patroon ontstaan dat alles wat je denkt en waar je op focust je ook bevestigd krijgt

Als we ons focussen op, en energie geven aan deze valkuilen blijven ze bestaan – ze worden zelfs sterker. Ze zullen meer invloed krijgen op ons leven. En dat is nu net wat we niet willen. Toch lijkt het of we er geen grip op hebben. Op de meest onverwachte momenten duiken ze op. We zullen ons moeten realiseren dat we zelf verantwoordelijk zijn voor deze onverwachte verrassingen. Wij bepalen bewust maar meestal onbewust (vanuit gewoonte) wat we nog willen ervaren en beleven.

Wees je bewust waar je aandacht naar toe gaat. Ben je druk met dat wat je denkt nodig te hebben, wat je mist, wat je niet hebt? Ben je gefocust op je onzekerheden, wat je niet kunt, wat zou kunnen mislukken, je angsten, je onzekerheden? Dan zullen deze sneller dan ooit te voren bevestigd worden. Hier is niets mis mee – als je dit echt wilt ervaren. Om duidelijkheid te krijgen in je creatieproces, in wat je wel en niet wilt, maak dan contact met je hart. Neem rustpunten, voel wat je werkelijk wilt bij alles wat je droomt en wat je wilt creëren, maak tijd om je lichaam te voelen. Krijg je een kriebel, een soort verliefde opwinding in je hart, dan is het goed. Focus dan alleen op de positieve mogelijkheden, op wat je dromen en wensen zijn. Ervaar je een nerveus gevoel in je buik, focus dan opnieuw. Herken en erken wat er tussen jou en je creatieproces in staat. Kom je tot de ontdekking dat je de neiging hebt om dingen vooruit te schuiven – ‘dit moet eerst opgelost’ of ‘dit moet ik eerst uitwerken’ – realiseer je dan dat dit je hoofd, je denken is. Alles is een keuze. Staat er nog steeds iets tussen jou en je creatieproces, vraag jezelf dan steeds opnieuw: waarom niet nu?

Wees je bewust van elke gedachte en waar deze jou brengt. Zie het patroon dat alles wat je denkt en waar je op focust ook bevestigd krijgt. Vaak richten we onze gedachten en focus op dat wat we missen, dat wat we niet hebben maar denken nodig te hebben om verder te kunnen. De valkuil is dat energie geven aan deze beperkingen betekent dat je deze dan ook sneller bevestigd krijgt. De energie van ‘beperkingen’ laat je inzien dat deze beperkingen een illusie zijn en voortkomen uit onze gedachten, uit veelal oude programma’s en trauma’s. Probeer deze los te laten en als je voor nieuwe manifestatie gaat je telkens af te vragen: waarom niet nu? Herken en erken wat je valkuilen zijn en zie dat deze niet de werkelijkheid zijn. Creëer vanuit je hart, zonder beperkingen en dan kan er ‘zomaar’ iets moois op jou pad komen wat je niet had durven dromen…

Ben je bewust dat aandacht geven invloed heeft op alle vlakken in je leven; in je relatie, werk, en zeker ook de opvoeding. Als jij je focust op wat je niet wilt voor je kind of in je leven dan geef je daar de aandacht aan en alles wat je aandacht geeft groeit en wordt groter. Dus denk aan wat je wenst en wilt en besteed daar positieve aandacht aan. Het klinkt simpel en dat is het zeker niet altijd. Geef het een kans en je zult ervaren dat het werkt en dat ook jouw wensen met aandacht en vertrouwen meer vorm krijgen.