Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Holistisch Werken

Holistisch Werken

Holistisch wil zeggen: alles is met elkaar verbonden.

De gedachte is dat ieder mens bestaat uit Geest, Ziel en Lichaam en dat de Geest en de Ziel alleen maar via het Lichaam kunnen laten weten als er onbalans plaats vindt: met als gevolg dat het Lichaam een 'klacht' ervaart of een bepaald gedrag vertoont.

Binnen het Holistisch Werken kijken we dus niet alleen naar de klacht, maar veel meer naar de oorsprong.
Wat zou er gebeurt kunnen zijn, waardoor het Lichaam zich voelt, zoals het nu voelt? En, hoe komt dat weer in balans?

Ieder kind is uniek en heeft een andere kijk op de wereld. De oplossing voor eenzelfde klacht bij twee verschillende kinderen kan dus totaal verschillend zijn.

Vanuit de holistische visie werk ik veel met het lijf. Het lijf vertelt veel meer dan waar we als volwassenen nog amper bij stil staan. Elke spier die gespannen staat heeft een verhaal. Waar we als kind nog heel goed waren in het voelen van ons lijf, de pijntjes, de krampjes, de weerzin, de tegenstand, de acceptatie zijn we dat als volwassenen verleerd. Gedurende ons leven raken we ook gewend aan de verkrampingen in ons lijf. Holistisch werken leert ons weer te luisteren naar wat ons lijf te vertellen heeft. Om te kunnen waarnemen wat jij voor een kind in huis hebt rondlopen en welke benadering en oefeningen bij jouw kind passen werkt de visie van het holistisch werken heel verhelderend. Het holistisch denken gaat er vanuit dat een ervaring op verschillende niveaus binnen komt. Het ligt er dus maar aan welk niveau bij jouw kind de voorkeur heeft, hoe het een ervaring beleefd. Ook gaat het holistisch denken er vanuit dat er je je lijf op verschillende manieren kunt ervaren. Dit is uitgewerkt tot vier “constitutiebeelden”. Hoe en wat jouw kind gebruikt is van belang voor de ervaringswereld van jouw kind.

In het menu links vindt u de uitleg van de "Verschillende Niveaus van Ervaren" en de "Vier Constitutiebeelden”.