Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Morgen naar de voetbal

Morgen naar de voetbal

Michiel 6 jaar zegt tegen zijn vader; ‘Pap ik ben heel snel, echt heel snel, hé.’

Vader zegt; ‘Zeker jij bent heel snel Michiel.’

‘En ik kan heel hard schoppen hé!’

Vader; ‘Ja inderdaad jij kan heel goed schoppen.’

‘En ik ga Chris straks echt tackelen in het veld!’

Vader zegt; ‘ Ja dat kan…’

Michiel; ‘Enne ik wil mijn haar met echte stekels zo omhoog zo heeft Chris het ook.’

Vader snapt het en zegt toe dat Michiels haren morgen fiks in de gel gaan.

In de tekst hierboven lijkt het dat vader in deze communicatie positief is naar Michiel. Hij bevestigd zijn zoon in al zijn vragen. Helaas versterkt dit niet het zelfvertrouwen van Michiel. Om een goed zelfvertrouwen te kunnen ontwikkelen moet een kind een goed gevoel over zichzelf hebben. Ouders kunnen veel doen om bij te dragen aan dit goede gevoel door je kind te waarderen en de ruimte te geven zich te ontwikkelen. Door te communiceren op een positieve opbouwende manier kun je je kind coachen naar meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hoe bovenstaande communicatie anders kan lees je hieronder.

Met de juiste communicatie technieken, ben je positief en coach je je kind naar meer zelfvertrouwen!

Michiel 6 jaar zegt tegen zijn vader; ‘Pap ik ben heel snel echt heel snel, hé’.

Vader zegt; ‘Ik ben trots op je dat je meedoet aan de voetbal Michiel of je snel bent of niet ik ben trots op je’.

Michiel; ‘En ik kan heel hard schoppen hé!’

Vader; ‘Ja inderdaad jij kan heel goed schoppen en als het een keer niet lukt dan is het ook goed.’

‘En ik ga Chris straks echt tackelen in het veld!’

Vader; ‘De bedoeling van de wedstrijd is vooral om te oefenen en ik hoop dat je het erg leuk zult hebben morgen, ik vind het heel erg leuk om naar jouw wedstrijd te kijken, daarom sta ik de hele wedstrijd naast de lijn.’

Michiel; ‘Enne ik wil mijn haar met echte stekels zo omhoog zo heeft Chris het ook.’

Vader; ‘Ik wil voor jou je haren in de gel zetten als jij dat graag wilt, je weet dat ik van je hou en jou belangrijk vind ongeacht hoe je haar ook zit.’