Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Ouders en hun vaardigheden

Ouders en hun vaardigheden

De geboorte van een kind is misschien wel het makkelijkste deel van ouderschap, ook al denken veel vrouwen er misschien anders over…. Bij de geboorte van je kind moet je dit geschenk beloven dat je er altijd voor hem of haar zult zijn. Er is nergens een handboek die je uitlegt hoe je een goede ouder kunt zijn. Er worden wel boeken over geschreven maar deze dekken zelden de lading. Hoe meer je leest hoe meer je jezelf realiseert dat je eigenlijk niet zo veel weet.

Ouders wordt je door de jaren heen als je jouw kind helpt met zijn ontwikkeling, het is een prachtige taak die niet even gemakkelijk afgaat. Je moet als ouder offers brengen voor je kind en ze zo min mogelijk teleurstellen. Je mag nooit misbruik maken van hun vertrouwen anders krijg je wantrouwen terug.

Je hebt een verplichting om je kind zelfverzekerd en onafhankelijk (met een gezonde dosis zelfredzaamheid) op te voeden. Natuurlijk maken we fouten en van fouten kunnen we leren. De sleutel is om je fouten te erkennen, accepteren en ervan te leren. Hiervan leert je kind ook dat hij fouten mag maken, perfect zijn we niet en dat geeft je kind ruimte om te zijn wie het is.

Je bent een voorbeeld voor je kind dus “walk your talk”. Ze imiteren alles; of je nu je hand in de broekzak steekt als je aan het bellen bent of de hele tijd loopt te schelden over onbelangrijke zaken. Geef je kind waarden mee van eerlijkheid, verantwoordelijkheid, creativiteit en gevoeligheid.

Er zijn veel manieren om aan te tonen dat je van je kind houdt. Je kan naar hen luisteren, je kan ze knuffelen en kussen, en gesprekken met ze voeren. Interesse naar je kinderen is bevestiging geven voor wie ze zijn en laat ze ook ervaren hoe jij in elkaar steekt, wat jij denkt en voelt. Uiteindelijk is het verstrekken van de basisbehoeften van ons kind het belangrijkste in het opgroeien van kind naar volwassenheid. Dit maakt dat het kind veilig de stappen kan doorlopen van baby tot volwassenen. Het kind kan met een stevige basis nou eenmaal gemakkelijker de wereld in dan met een i-pad of andere luxe!