Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...

Post-It

Mijn dochter (20 jaar) heeft strijd met haar vriend over het opruimen. De vraag is hoe kun je kleine dingen als opruimen wel de aandacht geven die het verdient zonder er te veel negatieve aandacht aan te geven? Gezien ik met drie mannen in huis leef en daarvan zijn er twee heus puber, is dit heel herkenbaar voor mij…

Spullen die op de trap liggen, stappen ze gewoon overheen en glazen, die laten we staan waar we ze neergezet hebben. Bakjes van de chips staan in de slaapkamer totdat de lade met bakjes wat leeg begint te raken.

Je kunt je hieraan behoorlijk ergeren en geloof mij, dat doe ik regelmatig! Wat ik ‘geleerd’ heb is dit om te buigen zodat ik de jongens wel bewust maak van de rommel zonder er zelf een belerende rol in te hebben.

Hoe doe je dit? Vooral met humor! Ik schijf op een post-it IK WIL NAAR DE VAATWASSER en NEEM MIJ MEE NAAR BOVEN of IK STINK EN WIL NAAR DE WAS. Dit geeft hilarische reacties en de jongens zien er vooral de humor van in! Ze gaan spontaan weer aan het opruimen en met een lach wordt alles van de kamer verwijdert wat er al te lang stond of lag, spullen gaan mee naar boven en ik hoef me niet druk te maken.

Helaas verwaterd deze goede intentie en herhaal ik het post-it recept opnieuw, soms met een andere kleur post-it en iedere keer met humor. Dat blijkt toch wel het recept te zijn met luchtig opvoeden of misschien wel luchtig leven.

Uit ervaring kan ik zeggen dat het vinden van zo’n briefje ontzettend leuk is. Enne… het schrijven van zo’n briefje ook, vanwege de voorpret.