Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Scheiding begeleidingstraject

Scheiding begeleidingstraject

Anne Marie van Bilsen is sinds april 2003 holistisch kindertherapeut en oprichter van Praktijk de Regenboog. En ervaringsdeskundige middels haar eigen scheiding en door coaching van kinderen van gescheiden ouders en begeleiding van kinderen en hun ouders.

Een scheiding heeft een enorme impact op een gezin.
Voor kinderen en ouders is een scheiding een heel heftige ervaring. Hoe help je je kinderen tijdens en na de echtscheiding? Om te beginnen is het belangrijk dat jij je kind op een goede, duidelijke manier ondersteunt. Alle stukken zoals; geduld hebben, grenzen stellen, gedrag scheiden van het kind, de communicatie en hoe kan ik mijn kind geven wat hij nodig heeft, in deze voor jou als ouder heftige periode, vallen samen in een scheiding. Terwijl je het zelf moeilijk hebt is het van wezenlijk belang zicht te houden op je kind. Geef je kind de communicatie en informatie die klopt! Bij dubbele signalen zal je kind zich sneller onzeker en onveilig voelen.

Een belangrijke vraag is: ‘Hoe ga ik als ouder om met deze wisselende omstandigheden en behoud ik tegelijkertijd de waarden die ik aan mijn kind wil meegeven?’ In de praktijk blijken ouders op deze vraag én op vele andere opvoedingsproblemen niet zo gemakkelijk een antwoord te kunnen vinden.

Kinderen reageren sterk op hun ouders en als je als ouders stappen maakt, beweegt je kind met je mee. Door met de ouders te werken, door middel van coaching, cursussen en workshops, creëert Anne Marie een blijvende verandering en geeft zij je handvatten en kennis dat effect heeft op het hele gezin.

De missie van Praktijk de Regenboog is om ouders ervan bewust te maken dat je altijd iets kunt betekenen voor je kind. Wil je weten wat jij persoonlijk kunt met deze inzichten, dan is het mogelijk je bij haar aan te melden voor een coaching traject.

Wat houd een begeleidingstraject in?
Ouders kunnen als partners uit elkaar gaan, als ouders blijven zij echter samen verantwoordelijk voor hun kinderen. Als ouders willen gaan scheiden helpt het begeleidingstraject om samen met je kinderen goed door de scheidingsperiode heen te komen.

De ouders nemen samen deel aan een ouderbijeenkomst, daarna is er een consult in combinatie met je kind en aansluitend een terug koppeling met een advies over wat jouw kind nodig heeft en hoe je als ouders dit kunt geven.

In overleg, als er behoefte aan meer begeleiding is na deze drie basis bijeenkomsten, kunnen er vervolg sessies geboekt worden voor ouder(s) of kind.

De nadruk van het begeleidingstraject ligt echter op de ouders en in mindere mate op de kinderen. Kinderen reageren sterk op hun ouders en hun gevoelens. Als je als ouders weet hoe hier mee om te gaan, maak je het voor jouw kind minder angstiger en duidelijker.

Klik op de afbeelding om het e-boekje scheiden en de risico-factoren bij kinderen te downloaden.