Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...
Van kostuum verwisselen

Van kostuum verwisselen

Elke levensfase is maar een rol, want je verandert niet wezenlijk als je iets anders aan doet…. Je draait in je leven één slag en er valt licht op één facet. Je verandert als het ware van ‘kostuum’, meer niet! Als ik terug kijk heb ik vele ‘kostuums’ gedragen. Ooit heeft het gepast, en in sommige gevallen gingen ze al snel ‘zichtbaar’ knellen. Het is menselijk om dat niet gelijk waar te nemen, zeker als je volgens de heersende normen ergens succesvol in bent, is het moeilijk dat pad te verlaten.

Stilstaan is, volgens mijn perceptie, achteruit gang. De droom stagneert, de energie stokt. Het vergt moed te vertrouwen op je hart om een nieuwe weg in te slaan. Zodra je je weer opent voor het leven gebeuren er wonderen. Nieuwe dingen komen op je weg en, voor mij persoonlijk, is het leven een aaneenschakeling van uitnodigingen om te groeien als mens. Ik noem het om de leukste versie van mijzelf te worden. Deze ‘lessen’ krijg ik van alle kanten aangeboden door de mensen om mij heen en die lessen kan je pas werkelijk echt ervaren als je in verbinding bent met jezelf en vanuit je eigen identiteit de verbinding met de ander aan kunt gaan.

Verbinding met anderen is voor mij het belangrijkste in het leven. Dat je de mensen om je heen een spiegel voorhoudt en er voor ze bent als dat nodig is. Ga wezenlijke gesprekken aan en kijk naar de ander om, ook in mentale zin. Ik ga veel aan met de mensen om mij heen, en wil ook de moeilijke dingen bespreken en elkaar op het matje roepen als dat nodig is. De confrontatie aangaan met elkaar is ook iets wat ik van de mensen om mij heen verlang. Het is redelijk simpel; stel een vraag, luister, stel op basis van dat antwoord je volgende vraag en voor je het weet, heb je het echt ergens over!

Spiritualiteit is voor mij niet op een matje zitten, het is het ‘zijn’ in het hier en nu. In contact zijn met het heden, mens en dier, de wereld zien als een geheel. Je zou dat geheel kunnen zien als een kralenketting. Ik ben me ervan bewust dat ik ‘vastzit’ aan een ander kraaltje en dat we samen een ketting vormen. Dat vormt ons bewustzijn en hier mogen we ons van bewust zijn om samen verantwoording te dragen voor wie je bent en welke keuzes je maakt in het leven. Het zou mooi zijn als we dit kunnen meegeven aan ‘onze’ kinderen in de opvoeding, dan wordt de ketting die we allen dragen en waar we een onderdeel van zijn, alleen maar mooier.