Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...

Verjaardag

Girl with Present

Nikki is jarig en viert haar verjaardag, samen met mama, bij papa thuis. Haar ouders zijn al enige tijd gescheiden en leven op redelijk goede voet met elkaar. Om de week is Nikki een hele week bij haar vader wat goed verloopt.

Wanneer het feestje ten einde loopt vraagt moeder; “Nikki, blijf je bij papa slapen of ga je mee naar huis?” Deze vraag brengt Nikky op dat moment in een loyaliteitsconflict. Zij moet nu kiezen, mama of papa?

Het is niet te voorkomen dat kinderen gedurende een scheidingsproces op enig moment worstelen met hun gevoel van loyaliteit. Dat is heel normaal. Ze moeten er mee leren omgaan de balans te vinden tussen de tijd, aandacht en liefde die ze aan beide ouders (het liefst evenveel) willen geven. Het is dus een probleem dat zich voordoet bij kinderen in alle leeftijden, alhoewel kinderen tussen de 9 en 13 jaar het meest gevoelig zijn voor loyaliteitsconflicten.

Conclusie: Niet alles wat je zegt hoeft op een weegschaal gelegd te worden, maar denk goed na wat je zegt. Elke vraag of opmerking, hoe goed bedoeld ze ook zijn, kunnen een verkeerde uitwerking hebben.