Wat doet holistisch werken voor je?


Het is voelbaar en waarneembaar dat in deze tijd en energie, verbinding steeds belangrijker wordt. Holistisch werken werkt vanuit de visie dat alles met elkaar in verbinding staat; alles is één geheel.

Het oorspronkelijke woord voor geheel en allesomvattend is holistisch. Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vier holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), gevoel (emoties, voelen), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (energie is alles omvattend).

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je holistisch het geheel dus niet slechts de klacht maar juist de oorzaak ervan. Binnen de holistische visie werk je middels inzichten vanuit het dieper onderbewust weten van de mens zelf.

Stel, je kampt met schouderklachten, dan kijk je vanuit holistische visie naar alle niveaus om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Op fysiek niveau: waar zit de pijn, hoe lang duurt deze pijn al?

Op emotioneel en mentaal niveau: wat drukt er, spreekwoordelijk gezien, op de schouders? Denk daarbij aan vastgehouden emoties, of overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden.

Op energetisch niveau kijk je naar waar je energie verliest en wat er nodig en hoe benader je de oorzaak van de klachten. Waarom zijn die schouders zo pijnlijk? Wat draagt je voor een last van het systeem van herkomst? En hoe voelt dat? Wat is hier het totale verhaal?

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je holistisch dus niet slechts de klacht, maar juist de oorzaak ervan.

Hoe gaat dat in zijn werk binnen het traject?
Holistisch werken draagt de visie dat iedereen in de kern al heel en compleet is. Het is niet nodig om jezelf te verbeteren, bij jezelf weg te gaan om aan de verwachtingen te voldoen, of om een betere versie van jezelf te maken. In de basis ben je namelijk al heel en compleet en van daaruit gaan we werken.

Binnen het traject leg je sluiers, (oude) pijnen en overlevingsmechanismen af en leer je overtuigingen en patronen los te laten. Hierdoor kom je weer helemaal terug bij wie je in wezen al bent. Je komt weer in contact met je liefde, licht … je zijn, je hart.

Wat doet een holistisch coach?


Een holistisch coach zet het gezinssysteem in beweging en richt zich op hulpbronnen & bewustwording.
Middels inzichten en handvatten ontstaat er een blijvende transformatie.