Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van de nieuwste cursussen en aanbiedingen! Wees gerust, we zullen je nooit zomaar mailen en je kunt je op elk moment uitschrijven.
Email address
Secure and Spam free...

Download onze e-books!

De hieronder opgenoemde documenten zijn geschreven om je handvatten te bieden bij het opvoeden en zijn gratis te downloaden door op de download-knop te klikken dat naast elke beschrijving staat. De documenten zijn allemaal in PDF formaat. Indien je deze niet kunt openen, is bij Adobe een gratis programma te downloaden.

Op de hoogte blijven van nieuwe documenten kun je doen door onze facebookpagina te liken of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

creeer-je-eigen-toekomst

Creëer je eigen toekomst

Het brein heeft een doel nodig. Als je niet weet wat je wilt, pak je nu eens dit en dan weer dat op en sukkelt de dag door zoals een schip dat geen koers kent, het dobbert maar wat rond. Door het stellen van je eigen doel creëer je een toekomst die bij jouw instelling past.
DOWNLOAD
help-een-angstig-kind

Help een angstig kind

Angst voelen heeft een belangrijke functie. Het is een signaal om op te letten. Ook komt angst bij kinderen voor. Wanneer zij goed opgevangen en begeleid worden kunnen ze heel goed zelf hun angst overwinnen of onder controle krijgen.
DOWNLOAD
jonge_kinderen

Blogs jonge kinderen

Opvoeden gaat nu eenmaal niet vanzelf en als ouders komen we regelmatig situaties tegen waar we even geen raad mee weten.
Anne Marie van Bilsen schrijft regelmatig een blog over alledaagse taferelen en geeft hierbij haar visie op de situaties. De blogs zijn gebundeld en gesorteerd in twee E-bookjes; klik op de button om de gratis E-book voor de ouders met jongere kinderen te downloaden.
DOWNLOAD
pubers

Blogs pubers

Opvoeden gaat nu eenmaal niet vanzelf en als ouders komen we regelmatig situaties tegen waar we even geen raad mee weten.
Anne Marie van Bilsen schrijft regelmatig een blog over alledaagse taferelen en geeft hierbij haar visie op de situaties. De blogs zijn gebundeld en gesorteerd in twee E-bookjes; klik op de button om de gratis E-book voor ouders met pubers te downloaden.
DOWNLOAD
slecht_slapen

Slecht slapen

Veel mensen hebben slaapproblemen en komen elke nacht uren slaap te kort. Best vermoeiend als je overdag een druk leven hebt en je dus je nachtrust heel hard nodig hebt. Gelukkig kun je er zelf vaak veel aan doen om weer in een goed slaapritme te komen.
DOWNLOAD
mama_is_boos

Mama is boos

Onze kinderen zijn ons het meest dierbaarst! Het gros van de ouders omschrijft zijn kinderen als; leuk, lief, grappig, intelligent, begaafd, gehoorzaam, gevoelig, beleefd, welgemanierd, vriendelijk, enthousiast, schattig, ondeugend… Kinderen zijn dus perfecte mensen! En toch...
DOWNLOAD
hoera_het_is_bedtijd

Hoera, het is bedtijd!

Menig ouder gaat iedere avond een moeizame strijd aan met het slaapprobleem van hun kind. Uit onderzoek van de Nederlanse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek is gebleken dat ruim dertig procent van de kinderen niet meteen in slaap valt. En dat is best zorgelijk. Slecht slapende kinderen zijn vaker ziek, presteren minder op school en hebben een grotere kans op ongelukken.
DOWNLOAD
help-je-kind-zelfvertrouwen-te-ontwikkelen

Help je kind zelfvertrouwen te ontwikkelen

Het mooiste geschenk dat je je kind kan geven is zelfvertrouwen. Dat is vooral belangrijk als je een kind hebt dat van nature verlegen, bang of onzeker is. Maar ook kinderen die ogenschijnlijk heel stoer en onafhankelijk zijn, hebben een steuntje in de rug nodig. Je wil natuurlijk niet dat je kind een arrogant wicht wordt of een vervelende betweter. De tips in dit document kunnen je helpen om de juiste balans te vinden.
DOWNLOAD
scheiden_en_de_risicofactoren

Scheiden en de risicofactoren bij kinderen

Als ouder ben je betrokkene maar tegelijkertijd ook ouder. Jouw leven is ook ingrijpend veranderd en het kan veel energie kosten om voor jezelf het leven weer op de rit te krijgen en te houden. En daarnaast zijn er ook nog de kind(eren) die aandacht nodig hebben en het misschien moeilijk hebben met alle veranderingen die de scheiding met zich meebrengt.
DOWNLOAD
rapport-cover-web

7 tips voor ouders van onrustige kinderen

In dit document geef ik inzicht in 3 verschillende situaties die zich bij kinderen kunnen voordoen. Het zijn slechts voorbeelden. Per voorbeeld, de beloofde 7 tips. Ik heb ze beschreven omdat ik verwacht dat ook jij in jouw rol, als ouder, verzorger, leraar etc., al een aantal van deze tips kan toepassen, voordat je overweegt dieper op deze stof in te willen gaan en besluit één van de vele opleidingen bij ons te volgen.
DOWNLOAD
7_tips_voor_begeleiding_van_onrustige_kinderen

7 tips voor begeleiding van onrustige kinderen

Ieder kind is anders en uniek dat maakt opvoeden een uitdaging, soms ook best moeilijk. Deze zeven tips zijn geschreven om handvatten te geven in het opvoeden van jou kind. Door de tips vorm te geven die in dit document staan leer je de behoeftes van je kind kennen en deze met elkaar in te vullen.
DOWNLOAD
het_oxytocine_effect

Het oxytocine effect

Ieder kind is anders en uniek dat maakt opvoeden een uitdaging, soms ook best moeilijk. Deze zeven tips zijn geschreven om handvatten te geven in het opvoeden van jou kind. Door de tips vorm te geven die in dit document staan leer je de behoeftes van je kind kennen en deze met elkaar in te vullen.
DOWNLOAD
12_basis-behoeften

12 basisbehoeften

Vanuit de psychologie stellen we dat we het binnen onze opvoeding nodig hebben om twaalf basisbehoeften ingevuld te krijgen. Dit zijn als het ware twaalf vormen van aandacht en liefde. Helaas... we krijgen gemiddeld twee basisbehoeften niet of niet goed ingevuld.
DOWNLOAD
wat-kun-je-zelf-doen

Wat kun je zelf doen

Een betere communicatie tussen volwassene en kind, zodat de relatie zich verdiept en je kind meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld krijgt, is wat we in ons hart allemaal willen voor ons kind. Helaas lijkt dit niet zo eenvoudig in de praktijk.
DOWNLOAD
geen_woorden_maar_daden

Geen woorden maar daden

Als we kinderen corrigeren of adviezen geven, doen we dit bijna altijd met woorden. We willen hen graag helpen of ondersteunen en dan zeggen we tegen de kinderen hoe ze iets beter of anders zouden kunnen doen.
DOWNLOAD